WEEK 2

 

 MAASBREE 1 – KESSEL 1
Persoonlijke uitslagen
3 – 2
 1. JO HENDRIX – ROEL OTTENHEIM 20 – 30
 2. JAC LINTJENS – ERIK KLEIJNEN 26 – 30
 3. HEM HENDRIX – BAS OTTENHEIM 30 – 24
 4. JOS JANSSEN – HAY JACOBS 30 – 22
 5. WIET LINSSEN – SJAAK OTTENHEIM 30 – 26
WEDSTRIJDVERSLAG:
Het eerste team van beugelclub De Treffers heeft de eerste thuiswedstrijd van de competitie met 3-2 gewonnen van OVU Kessel 1. Het team herstelde zich enigszins na de teleurstellende 4-1 nederlaag tijdens de openingswedstrijd van het seizoen op bezoek bij Hoogeloon 1. Jo Hendrix begon als eerste tegen Roel Ottenheim en kon van meet af aan de poort niet vinden en verloor zodoende kansloos. In de tweede partij speelde Jac Lintjens tegen Eric Kleynen en kwam halverwege de partij voor te staan, maar daarna begon ook Jac te flatsen en Eric pakte dankbaar de winst. Hem Hendrix wist ondanks enkele foutjes de derde partij tegen Bas Ottenheim verdiend te winnen. De vierde partij van Jos Janssen tegen Hay Jacobs duurde het langst en werd uiteindelijk met goed beugelen gewonnen. Als laatste moest invaller Wiet Linssen aantreden tegen Sjaak  Ottenheim. Wiet ging zeer goed van start en liep zelfs 8 punten uit. Op het einde van de partij ging ook hij flatsen waardoor Sjaak weer terug kon komen. Gelukkig wist Wiet de winst alsnog binnen te halen.“Al met al de wedstrijd van de vele flatsers”.Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij Tegelen 1. Om enigszins kans te maken op een goed resultaat zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

 

 HELDEN 3 – MAASBREE 2
Persoonlijke uitslagen
5 – 0
 1. MAIK POELS – GUIDO SONNEMANS 30 – 14
 2. HAY MANDERS – THEO V.D. BEUKEN 30 – 20
 3. WIM LEMMEN – CERIEL JOPPEN 30 – 16
 4. HENK JANSSEN – JOEP NIJSSEN 30 – 26
 5. PIERRE OPSTALS – GER KELLENAERS 30 – 28
WEDSTRIJDVERSLAG:
Guido begon ongelukkig  met 2 flats en dat bleef hem op breken. Niks ging goed en verloor met 14-30. Theo begon beter maar bleef ook bij 20 steken en kon ook niet meer winnen en verloor met 20-30.  Ceriel bleef ok bij tot 10-10 en toen lukte er niks meer en verloor ook ruim 16-30. Een complete  off-day bij de eerste drie spelers, en de baan was ook niet optimaal laten we maar niet zeggen van slecht en dat is echt geen excuus voor de drie eerste partijen. Joep werd een lange partij van 70 minuten. Hij zei later, ik durfde niet vol te beugelen omdat de baan niet goed was. Kelly kwam net tekort in het eindspel en verloor met 28-30.
Een flinke domper gauw vergeten en volgende week nieuwe kansen.

 

 MAASBREE 3 – LEVEROY 1
Persoonlijke uitslagen
4 – 1
 1. JORIS WIJNEN – ROB HOBUS 30 – 20
 2. BEN V.D. BEUKEN – JO V.D. KRUIJS 30 – 28
 3. HAY WIJNEN – LEI WETEMANS 30 – 18
 4. PIER SELEN – JOHN HEESKENS 14 – 30
 5. PETER PEETERS – JOS V. LIEROP 30 – 2
WEDSTRIJDVERSLAG:
Joris beet vandaag de spits af tegen Rob en net als vorige week beugelde Joris een puike wedstrijd en hij gaf Rob geen schijn van kans om in zijn spel te komen en Joris won dan ook vrij ruim met 30-20. Op twee onze invaller Ben tegen de ervaren rot Jo en Ben keek de hele partij tegen een kleine achterstand aan maar hij hield de druk er goed op zodat Jo zich geen foutje kon permitteren maar in het eindspel kon Ben gelijk komen bij de stand 28-28 en speelde hij zij tweede bal voor en gokte op een flats van Jo en dat gebeurde ook nog zodat Ben de zege toch nog over de streep kon trekken Ben bedankt voor het invallen. Daarna was het de beurt aan Hay tegen de oude rot Lei waarbij Hay de nare smaak van vorige week moest proberen weg te spoelen maar door een flats bij het opbeugelen kwam hij direct achter maar maakte dit snel weer goed om daarna zijn tegenstander geen schijn van kans gaf om ook maar even aan een overwinning te denken want ook Hay won ruim met 30-18. Pier tegen John was een wedstrijd van Pier om snel te vergeten want er ging bijna alles fout bij Pier en hij verloor dan ook verdiend met 14-30. Als laatste kwam Peter in de arena tegen Jos en Peter nam direct het initiatief waardoor hij al snel een bijna onoverbrugbare voorsprong nam maar in het eindspel maakte Jos een toverbal en moest Peter nog vol aan de bak om niet meer in gevaar te komen. Een mooie overwinning na het debacle van van vorige week en met dit spel hebben we weer vertrouwen in de toekomst.

 

 MAASBREE 4 – KESSEL 5
Persoonlijke uitslagen
2 – 3
 1. MART HENDRIX – TON CLEVIS 30 – 20
 2. NOL DAAMS – TANAY CROONENBROEK 14 – 30
 3. MIEKE GROMMEN – FRANS TIMMERMANS 30 – 26
 4. PIET LENDERS – VOLKORT GUNTRUM 28 – 30
 5. GERARD WIJNEN – HERMANS CLAESSEN 24 – 30
WEDSTRIJDVERSLAG:
De eerste partij tussen Mart Hendrix en Ton Clevis ging heel vlot en voor Mart ook voorspoedig van start. Mart staat 4 punten voor en een verkeerde bol van Ton en hij loopt nog verder uit. Mart slaat zijn partij uit in nog geen twintig minuten. Over de partij tussen Nol Daams en Tanay Croonenbroek kunnen we kort zijn. De start van Nol 0-4 gaf al aan hoe de partij zou eindigen. Niks lukte bij Nol en dan ga je stomme dingen doen. Tanay speelde een degelijke wedstrijd. Dus de stand is 1-1. Voor Mieke Grommen ging de partij tegen Frans Timmermans beter van start. Twee punten voorsprong houdt ze met rustig en degelijk beugelen goed vast. Unne bol iets te ver doorgespeeld en Frans komt terug 12-12. Mieke neemt met een paar mooie bollen haar voorsprong weer uit. Ze houdt deze voorsprong vast en wint. Start 2-0 van Volkert Guntrum tegen Piet Lenders. Het lukt Piet niet om dit verschil goed te maken. Volkert loopt nog 4 punten meer uit na een flatser van Piet. Piet speelt beide bollen van Volkert voor de beugel. Het lijkt erop dat de partij voor Piet gelopen is. Twee flatsers van Volkert geeft Piet weer mogelijkheden 24-26. Het wordt 28-28. Een wipke van Piet mislukt half en Volkert slaat zijn partij winnend uit. Nou kan Gerard Wijnen het verschil maken. Maar hij staat vlot achter tegen Herman Claessen met twee flatsers. Herman loopt verder uit. 16-8. En Gerard krijgt ook bijna geen kans om bij te komen door het degelijke spel van Herman. En zo verliezen we de tweede competitiewedstrijd ook.

 

 WILLICH 1 – MAASBREE 5
Persoonlijke uitslagen
1 – 4
 1. HANS OTTO HESS – MART DUIJF 29 – 30
 2. FRITZ JOACHIM KOCK – LEI WILLEMS 28 – 30
 3. MICHAEL STEFFEN – GERARD DUIJF 30 – 18
 4. ROMAN GÄRTNER – SJAAK VERBONG 26 – 30
 5. CLAUDIUS BORT – JAC DUIJF 14 – 30
WEDSTRIJDVERSLAG:
Gelukkig hadden we nestor Lei bij ons en na een uitgebreid rondje om de Dom van Willich kwamen we bij de Bügelbahn van BCC Willich aan.

Voor vier spelers van ons team de eerste wedstrijd op buitenlandse bodem. En ook nog het “zenuwenhuuske” buitenom. Dat is even wennen. Maar ze doen daar ook aan “bosselen” en de drie Duijven met de nodige bosselervaring met bijbehorende geneugten voelden zich al snel op hun gemak. Mart mocht de spits afbijten tegen Hans-Otto Hess. Het werd een snel en gelijk opgaand partijtje van 16 minuten. Vooral omdat Mart deze keer eens zonder flatsers door de partij rolde werd het een nipte 28-30 in zijn voordeel. Hierna speelde Lei tegen Fritz-Joachim Kock. Al snel kwam Lei op voorsprong. Maar het werd toch een zeer spannende partij. Eenmaal goed in de wedstrijd kwam alle ervaring bij Lei bovendrijven. Een paar ongelukkige bollen werden knap gecompenseerd met slim spel en ook deze partij eindigde in een minimale overwinning in ons voordeel(28-30). Hierna moest Sraar aantreden tegen Michael Steffen. Het ging lange tijd gelijk op en Sraar speelde goed en secuur. Maar halverwege de partij ging Sraar plotseling op de “Bosseltoer”. En zonder een bolderkèr met schnaps gaat dat niet lukken. Sraar kwam vier punten achter en ging risico’s nemen. Gewaagde pogingen vielen helaas ongelukkig uit en hierdoor werd het een ruime nederlaag(30-18). Hierna volgde een zenuwslopende langdurende partij tussen Sjaak en een zeer goed spelende Roman Gärtner. Het bleef steeds gelijk opgaan totdat een overtuigde bolkeuze van de baanmeester Roman uit zijn evenwicht bracht. Hierna speelde hij onnodig tegen zich zelf en kon Sjaak de partij tot een goed einde brengen(26-30). De laatste partij ging tussen Jac en Claudius Bort. Met de nodige “kiloknallers à la Roetje werd de poort van Willich geteisterd. Hiertegen had Claudius weinig verweer. Het bombardement eindigde in een 14-30 overwinning. Eindstand 1-4. Met twee ruime overwinningen op zak een onverwacht goede seizoenstart voor het vijfde team.

 

 MAASBREE 6 – LEVEROY 2
Persoonlijke uitslagen
1 – 4
 1. CHRIT LENDERS – DRÉ SONNEMANS 26 – 30
 2. MART HUIJS – JAN BAETS 28 – 30
 3. PETER WOLTERS – PAUL HEESKENS 30 – 20
 4. WIET CRIENEN – PIET NIESSEN 24 – 30
 5. JAC PEETERS – TRUUS HEESKENS STEYVERS 26 – 30
WEDSTRIJDVERSLAG:

 

 OSPEL 3 – MAASBREE 7
Persoonlijke uitslagen
3 – 2
 1. TJEU V. BERLO – RUUD V. RIJSWIJCK 10 – 30
 2. PIERRE STIJNEN – TOMMY GRUBBEN 26 – 30
 3. PIE PARREN – PAUL WIJNHOVEN 30 – 28
 4. DRÉ V. NIEUWENHOVEN – ROBERT SCHOESTER 30 – 16
 5. PIERRE GIELEN – TOM GOOREN 30 – 22
WEDSTRIJDVERSLAG:
Na de uitstekende start tegen Maasbree 6 was het tijd voor de eerste uitwedstrijd. Ospel was de bestemming, een plaats waar de meeste van ons pas voor de eerste keer voet aan de grond zouden zetten. Het plaatselijke gemeenschapshuis was op de tegenstander en onze ondersteuning uit Maasbree na verlaten, dus van de ambiance moesten we het niet hebben deze avond. Al klonken er goede plaatjes uit de speaker. Bij het inspelen merkte we dat de wanden aardig stuiterde en de baan erg droog was. Wat tot gevolg had dat de bal met weinig kracht al in de goot verdween. Toen wij ingespeeld hadden kwam het eerste mentale tikje van de tegenstander. De baan moest opeens gesproeid worden. Snel nog even een paar ballen slaan dus. De Bob van de avond, Ruud van Rijswijck mocht de spits afbijten, meteen zijn eerste officiële wedstrijd. Tjeu van Berlo was zijn tegenstander en het werd een makkelijke partij voor onze Ruud. Tjeu had in de loop der jaren duidelijk aan kracht verloren en Ruud had al snel door hoe hij Tjeu moest aanpakken. Ruud speelde een puike partij en liet Tjeu geen enkele kans. Een prachtige overwinning met 30-10 was het gevolg. En meteen een goed begin van de avond.  Tommy Grubben kwam de baan op en mocht zijn kansen wagen tegen Pierre Stijnen. Tommy die de laatste weken toch al uitstekend in vorm was begon ook nu weer geweldig. Een grote voorsprong was al snel het gevolg. Dit zou snel voorbij zijn, dachten we allemaal. Echter werd onze Tommy wat nonchalant en Pierre leek het nog een spannende partij te maken. Maar Tommy houdt niet van verliezen en zette een tandje bij en schreef wederom een mooie overwinning op zijn palmares, 30-26 en meteen een 2-0 voorsprong.  De avond vorderde snel en Paul Wijnhoven mocht beginnen aan zijn eerste officiële competitiewedstrijd tegen Pie Parren. Die naar eigen zeggen veel last had van zijn pols, of was dit ook weer een mentale truc van de tegenstander? Het werd een lange, zenuwslopende en zeer gelijk opgaande partij. Paul en Pie waren uiterst geconcentreerd en dreven elkaar tot het uiterste. Het kon werkelijk alle kanten op. Maar uiteindelijk trok Pie aan het langste eind, 28-30. Maar Paul kan met trots op deze wedstrijd terugkijken. En Ospel kwam terug in de wedstrijd. De vierde wedstrijd was het de beurt aan Robbert Schoester en zijn tegenstander Dré van Nieuwenhoven. Zou het al een overwinning voor Maasbree worden of trok Ospel de stand gelijk? Het begin was prima van beide heren en het ging gelijk op. Maar Dré had een tactisch plan dat duidelijk niet aan Robbert besteed was. Hij bleef continue de ballen net voor de ring leggen. Robbert raakte gehaast en gefrustreerd door dit spel, wat Dré in de gaten kreeg en het spel volledig naar zich toe trok. Een groot verlies van 16-30 was het gevolg. Kalm blijven blijft een groot onderdeel van het spel. De spanning was eigenlijk onverwacht volledig terug, 2-2. En onze kleine maar sterke man, Tom Gooren was diegene die beslissende wedstrijd moest spelen. Pierre Geelen was zijn tegenstander. Vanaf het begin liep het niet helemaal lekker voor onze Tom. Hij flatste eigenlijk de gehele wedstrijd te veel ballen, wat hem dus te veel punten zou kosten. Pierre daarentegen was duidelijk één van de sterkste spelers van Ospel en maakte de punten gewoon wel. Uiteindelijk werd het dan ook 22-30 voor Pierre. Hierdoor werd het nog 2-3 voor Ospel, een ontzettend knappe comeback.Helaas de eerste nederlaag van het seizoen. En voor het eerst eigenlijk kennis gemaakt met het mentale spel rond de sport. Net sproeien voor de wedstrijd, een blessure? en een tactisch slimme opstelling van de tegenstander. Zaterdag de burenruzie tegen Baarlo, spannend maar natuurlijk een extra motivatie.

 

WEEK 1

 

 HOOGELOON 1 – MAASBREE 1
Persoonlijke uitslagen
4 – 1
 1. COEN BULLENS – JO HENDRIX 30 – 26
 2. WIL V.D. HEIJDEN – JOS JANSSEN 30 – 22
 3. GERRIT BULLENS – HEM HENDRIX 30 – 26
 4. PLEUN SOMERS – JAC LINTJENS 24 – 30
 5. KEVIN SWAANEN – WIM GROMMEN
30 – 18
 WEDSTRIJDVERSLAG:
Een valse start voor ons standaard team op de dinsdagavond.
Er viel weinig positiefs te melden uit de beugelarena in Hoogeloon. De ontvangst was zoals gewoonlijk in het Brabantse land, zeer gastvrij. De baanconditie was zodanig dat we ons in een drassige kleiarena waanden.In de 1e partij nam Jo Hendrix het op tegen Coen Bullens. Jo stak in een uitstekende vorm en bouwde gestaag een flinke voorsprong op. Bij in het eindspel pakte Jo een verkeerde bol. Daarna sloegen de flatsen toe en de partij ging alsnog verloren (30-26). In de 2e partij nam Jos Janssen het op tegen Wil van der Heijde. De partij duurde vrij lang, waarbij Jos achter de feiten aanliep. Hij kon zijn ervaren tegenspeler niet in gevaar brengen (30-22). In de 3e partij trad Hem Hendrix aan tegen Gerrit Bullens. Na 4 bollen gespeeld te hebben was er nog een brillenstand. DE partij ging gelijk op en geen van beide spelers kon een echte voorsprong nemen.. In het eindspel toonde de tegenstander wat meer lef en trok de partij naar zich toe (30-26). In de 4e partij trof Jac Lintjens een tegenstander welke nogal luidruchtig aanwezig was (Pleun Somers). Jac liet zich niet uit zijn spel brengen. Ondanks enkele kleine foutjes wist hij de partij op zijn naam te brengen (24- 30). In de laatste partij trad Wim Grommen aan tegen Kevin Swaanen. Na een valse start met flatsers probeerde Wim nog wel een en ander maar de achterstand werd steeds groter (30-18).

Niet dat de tegenstander vandaag zo veel beter was als de uitslag weergeeft. Factoren als een veel te natte baan met bergen grit op de verkeerde plaats, waardoor de bollen nog al eens verlopen geven de door slag als je verder geen fouten maakt. “flatsen op de ring”, verkeerde bollen spelen getuigen niet van een “winning mood”, waar het team toch aan moet werken om de volgende wedstrijden voluit te gaan.

 

 MAASBREE 2 – HOOGELOON 2
Persoonlijke uitslagen
2 – 3
 1. GUIDO SONNEMANS – ADRIAAN V. HEIJST 28 – 30
 2. CERIEL JOPPEN – WIM V.D. BROEK 30 – 28
 3. THEO V.D. BEUKEN – WIM V. ROOY 30 – 24
 4. GER KELLENAERS – TOON SOMERS 16 – 30
 5. JOEP NIJSSEN – GERRIT BULLENS 28 – 30
 WEDSTRIJDVERSLAG:
Nadat we vorige week de finale haalde voor de beker ging  het seizoen 2018-2019 van start.Guido begon en kwam vroeg in de partij op een kleine achterstand en bleef achter de feiten aan lopen. Wat hij ook deed hij kreeg de tegenstander niet in de hoek. Hij verloor met 26-30. Ceriel begon goed en de partij bleef in evenwicht, liep een kleine achterstand op maar kwam bij 20-20 langszij. Het werd spannend alle bij kans op de winst, doordat de tegenstander een bol niet in de geut kreeg, kon hij 28-28 maken en pakte net de winst met 30-28. Theo beugelde degelijk sloeg toe als het moest en bouwde een voorsprong op en gaf dit niet meer weg en won met 30-22. Kelley had zijn dag niet en verloor kansloos met 16-30 jammer Ge r volgende week lukt het wel weer zoals van ouds. Nu aan Joep om de zege te pakken pakte een kleine voorsprong maar in het eindspel kleine foutjes wat hem opbrak. De tegenstander flatste op de steek en Joep had de winst voor het grijpen maar een net niet goed geslagen bol kostte hem de partij, jammer 28-30. Maar toch 2 puntjes is al geen slecht begin en als we zo door gaan komen er zeker nog overwinningen binnen.

 

 MELDERSLO 1 – MAASBREE 3
Persoonlijke uitslagen
4 – 1
 1. GEERT DE SWART – HAY WIJNEN 30 – 18
 2. PIERRE MAAS – JORIS WIJNEN 16 – 30
 3. JUDITH HOLTERMANS – PIER SELEN 30 – 22
 4. RIK SPREEUWENBERG – JAC PEETERS 30 – 18
 5. WIM COENEN – PETER PEETERS 30 – 22
 WEDSTRIJDVERSLAG:
Hay nam de aftrap, hij wilde met twee kleuren beginnen. Dat mocht niet en hij begon met een 4-0 achterstand. Daarna komen er een paar ballen in de geut terecht en een paar flatsers van Hay. Het wilde niet lukken vandaag :18-30.Bij Joris ging het andersom. 4-0 voor en daarna kreeg hij een aantal bollen om te slaan. De score liep al snel uit en eindigde is 30-16. Pier had een slechte dag en begon met een flatser. Vastzetten en bollen slaan wilde niet lukken en daarom eindige deze wedstrijd ook met een groot verschil: 22-30.Jac begon met 2 flatsers en had een geduchte tegenstander. De baan liep een beetje af en daardoor wilde het vastzetten niet lukken. Door foutloos spel van de tegenstander eindigde de wedstrijd in 18-30. Jac bedankt voor het invallen en volgende keer beter. Als laatste mocht Peter de schade beperken. In het begin komt hij achter en neemt een risico door een bal te slaan wat niet lukt. Al gauw is het 14-20. Daarna ging het niet veel beter: 22-30. Eerste competitiewedstrijd in de 2de klasse en we weten waar we staan.

 

 MAASBREE 5 – MAASBREE 4
Persoonlijke uitslagen
4 – 1
 1. DENNIS LEIJSTEN – PIET LENDERS 30 – 26
 2. LEI WILLEMS – GERARD WIJNEN 30 – 18
 3. SJAAK VERBONG – NOL DAAMS 24 – 30
 4. JAN HEUVELMANS – MIEKE GROMMEN 30 – 24
 5. MART DUIJF – MART HENDRIX 30 – 26
 WEDSTRIJDVERSLAG:
De eerste wedstrijd van de competitie ging van start tussen Dennis Leijsten en Piet Lenders. Piet startte met 2 punten voorsprong op Dennis. Ze gaan ook beide heel voorzichtig te werk. Piet komt 4 punten voor te staan maar 2 flatsers van Piet en Dennis is weer bij. Dennis speelt een bol van Piet achter door de beugel en hij staat voor. Deze voorsprong geeft hij ook niet meer af. Het verschil tussen de partij tussen Lei Willems en Gerard Wijnen en de eerste zit voornamelijk in de snelheid. Gerard heeft geen schijn van kans tegen Lei. Lei wint zijn partij met 30-18. Het is 2-0 voor ’t vijfde.
Eens kijken of Nol Daams tegen Sjaak Verbong hier verandering in kan brengen. Het begin is in ieder geval voor Nol veelbelovend met 0-4. En na 13 minuten staat hij nog steeds 4 punten voor. Maar Nol mist 2 keer en het is gelijk 16-16. Na 45 minuten en een misser van Sjaak is de eindstand 24-30 voor Nol en is de nul eraf voor ons. De start tussen Jan Heuvelmans en Mieke Grommen is 4-0 voor Jan. En het gaat heel vlot naar 12-4 voor Jan. Mieke komt wel iets terug tot 16-12. En als je een bol van de tegenstander er door speelt krijgt deze toch te punten en dat gebeurde.  Jan wint zijn partij met 30-24. Dus het is 3-1 voor ’t vijfde. Eens kijken of Mart Hendrix tegen Mart Duijf de schade beperkt kan houden.  Starten in ieder geval gelijk  4-4.Het gaat met vlot en goed spel mooi gelijk op. En dan komt het stukje verdedigen achter de beugel en proberen een mooie positie te bepalen. Het tactische spel levert Mart D weinig op en hij staat 2 punten achter. Mart H mist en Mart D is weer bij. En Mart D komt voor met 24-22. ’n Mooi wipke van Mart H en direct erachter aan een slordige bol en nog  een flatser er achteraan en het is 30-26 voor Mart D. ’t Vijfde team gefeliciteerd met jullie overwinning.

 

 MAASBREE 7 – MAASBREE 6
Persoonlijke uitslagen
4 – 1
 1. TOMMY GRUBBEN – JEU SMITS 30 – 26
 2. BART COLBERS – CHRIT LENDERS 30 – 28
 3. ROBERT HERMANS – JOS PEETERS 30 – 24
 4. ROBERT SCHOESTER – MART HUIJS 28 – 30
 5. TOM GOOREN – JAN PONJÉ 30 – 16
WEDSTRIJDVERSLAG:

 

 MAASBREE  – KESSEL 
Persoonlijke uitslagen
 1. 
 2. 
 3. 
 4.
 5. 
WEDSTRIJDVERSLAG:

 

By |2019-02-01T09:25:10+00:00september 23rd, 2018|Wedstrijdverslagen|0 Comments