WEEK 14

 

 MAASBREE 1 – TEGELEN 1
Persoonlijke uitslagen

 1. 

 2. 

 3. 

 4.

 5. 

WEDSTRIJDVERSLAG:

 

 HEGELSOM 2 – MAASBREE 2
Persoonlijke uitslagen

 1. 

 2. 

 3. 

 4.

 5. 

WEDSTRIJDVERSLAG:

 

 MAASBREE 3 – TEGELEN 3
Persoonlijke uitslagen

 1. 

 2. 

 3. 

 4.

 5. 

WEDSTRIJDVERSLAG:

 

 MAASBREE 4 – ELL 3
Persoonlijke uitslagen

 1. 

 2. 

 3. 

 4.

 5. 

WEDSTRIJDVERSLAG:

 

 GREFRAHT 2 – MAASBREE 5
Persoonlijke uitslagen

 1. 

 2. 

 3. 

 4.

 5. 

WEDSTRIJDVERSLAG:

 

 MAASBREE 6 – STRAMPROY 4
Persoonlijke uitslagen

 1. 

 2. 

 3. 

 4.

 5. 

WEDSTRIJDVERSLAG:

 

 BAARLO 3 – MAASBREE 7
Persoonlijke uitslagen

 1. 

 2. 

 3. 

 4.

 5. 

WEDSTRIJDVERSLAG:

 

WEEK 13

 

 KESSEL 1 – MAASBREE 1
Persoonlijke uitslagen

2 – 3

 1. ROEL OTTENHEIM – KOOS V. LIER

24 – 30

 2. BAS OTTENHEIM – JO HENDRIX

30 – 28

 3. ROY DORSSERS – HEM HENDRIX

30 – 16

 4. JAC NAUS Jr. – JAC LINTJENS

22 – 30

 5. HAY JACOBS – WIM GROMMEN

28 – 30

WEDSTRIJDVERSLAG:
De Treffers zijn hun eerste wedstrijd in het nieuwe jaar goed van start gegaan met een 3-2 overwinning tegen OVU in Kessel. Koos van Lier begint tegen Roel Ottenheim, komt al snel 2 punten achter omdat hij een bol niet onder slaat, laat zich niet uit het veld slaan, komt met goed spel en een bagage routine gelijk en stoomt door naar een royale 30-24 overwinning. Daarna Jo Hendrix tegen Bas Ottenheim, beiden beginnen voorzichtig, nemen weinig risico’s, kleine foutjes worden door beiden direct afgestraft, vastliggende bollen geeft mogelijkheden, het verschil wordt niet groter dan 2 punten, Bas is de gelukkigste en wint met 30-28. Hem Hendrix op 3 tegen Roy Dorssers, als de kruiddampen half zijn weggetrokken na een explosieve start van Roy kijkt Hem tegen een 16-8 achterstand aan, als de kruiddampen na amper 12 minuten volledig zijn weggetrokken is de partij met groot verschil door Roy gewonnen. Daarna Jac Lintjens tegen Jac Naus, Jac Lintjens komt vrij snel op 2 punten voorsprong, bouwt dit met gedegen spel uit naar 6 punten, geeft zijn tegenstander geen kans en wint met 30-22. De stand is nu 2-2 en gaat Wim Grommen proberen de winst veilig te stellen tegen Hay Jacobs, het spel gaat eerst veel boven de ring, geleidelijk aan wordt het spel wat opener en neemt Wim  een terechte voorsprong van 4 punten, het gaat bijna nog mis als Wim met 2 bollen voor, zijn eigen bol raakt zodat beide bollen boven de poort lopen en geen punten kunnen maken, op 28-24 voorsprong gaat Wim voor maar zet Hay vanuit de goot door de ring de 2e bol van Wim vast en slaat de voorliggende bol van Wim met zijn volgende bol in de goot en het is 28-28, Wim maakt vervolgens vanaf de goot feilloos de 30 en de 3 punten gaan mee naar Maasbree.Teamgenoot Jos Janssen wensen we een snel herstel.

 

 MAASBREE 2 – HELDEN 3
Persoonlijke uitslagen

3 – 2

 1. CERIEL JOPPEN – WIM LEMMEN

30 – 24

 2. JOEP NIJSSEN – HENK JANSSEN

30 – 26

 3. THEO V.D. BEUKEN – PIERRE OPSTALS

30 – 24

 4. GER KELLENAERS – FRED LEMMEN

24 – 30

 5. GUIDO SONNEMANS – HAY MANDERS

26 – 30

WEDSTRIJDVERSLAG:
Ceriel opende de tweede helft van de competitie, en hoe hij maakte er korte metten van en binnen 13 minuten ging hij feilloos naar de 30-24 winst. De partij van Joep werd een marathon van bijna een uur. Maar Joep liet zich niet gek maken en won verdiend met 30-26. Theo begon goed en hield de druk er goed op en het ging op en neer maar hij pakte toch nog een verdiende winst 30-24. Kelly onze “zilver piel” begon goed, maar gaande de partij maakte hij een paar kleine foutjes en liep achter de feiten aan en verloor met 24-30.  Guido kon het in het begin goed bijbenen tegen de sluwe Hay, maar moest de winst toch afgeven en verloor met 26-30. Een mooie start nu dit proberen door te zetten om handhaving te halen. Volgende week de altijd lastige uitwedstrijd naar Hegelsom, maar wie weet !

 

 LEVEROY 1 – MAASBREE 3
Persoonlijke uitslagen

2 – 3

 1. WILLIAM WULMS – JORIS WIJNEN

30 – 28

 2. JOS V. LIEROP – HAY WIJNEN

28 – 30

 3. ROB HOBUS – PIER SELEN

30 – 26

 4. LEI WETEMANS – PETER PEETERS

28 – 30

 5. JOHN HEESKENS – ALBERT V. NINHUIJS

26 – 30

WEDSTRIJDVERSLAG:
Joris beet de spits af tegen William en in een van het begin tot het einde goede en spannende partij waarbij beide spelers elkaar geen duimbreed toe gaven maakte Joris in het eind spel een klein foutje waarvan William direct profiteerde en de zege naar zich toe trok. Op twee Hay tegen Jos begon zoals we van Hay gewend zijn met een flats en liep Hay direct achter de feiten aan en door nog vier keer te flatsen mocht Hay eigenlijk geen aanspraak meer maken op de overwinning maar hij bleef desondanks bij tot 28-28 en sloeg een bol op de lat en de zege voor Hay. Op drie Pier tegen Rob ook een partij die alle kanten op kon waarbij Pier het initiatief nam en al snel vier punten voorsprong nam maar door bekeken spel van Rob en enkele foutjes van Pier ging de partij naar Rob. Aan Peter de taak om tegen Lei weer een gelijke stand op het bord te zetten maar oo wat ging dat moeilijk want Lei gaf geen krimp en Peter moest alles uit de kast halen om de stand gelijk te trekken maar met kust en vliegwerk kwam de 2-2 op het bord. De taak voor Albert om de overwinning binnen te halen was makkelijker gezegd dan gedaan en in een goede en spannende wedstrijd waarbij John in het eindspel iets te overmoedig was konden wij de drie punten bij schrijven. Een moeizame en zwaar bevochten overwinning die voor het zelfde geld ook andersom had kunnen zijn maar vandaag heeft de gelukkigste gewonnen.

 

 KESSEL 5 – MAASBREE 4
Persoonlijke uitslagen

2 – 3

 1. TON CLEVIS – MART HENDRIX

16 – 30

 2. ERIK ZEELEN – GERARD WIJNEN

30 – 24

 3. PHAI PHUCHULA – PIET LENDERS

20 – 30

 4. FRANS TIMMERMANS – NOL DAAMS

26 – 30

 5. CHARLES STAAKS – MIEKE GROMMEN

30 – 24

WEDSTRIJDVERSLAG:
De eerste partij ging tussen Ton Clevis en Mart Hendrix. Ze starten allebei met 2 flatsen. En toen ging het heel snel. Mart staat binnen 5 minuten met goed spel op 12-6.Ton blijft flatsen en Mart loopt verder uit. Mart wint zijn partij met 30-16 in 12 minuten. De 2de partij tussen Erik Zeelen en Gerard Wijnen gaat ook heel snel van start. Een mislukt wipke van Gerard kost hem punten. Gerard maakt hout, maar heeft geen consequenties omdat Erik mist. Maar Erik loopt wel verder uit naar 28-20. Dat is niet meer goed te maken. Piet is nu aan de beurt tegen Phai Phuchula. Phai start met 2 punten voorsprong. Piet neemt een verkeerde bol en het is 4-0 voor Phai.  Maar Piet komt met een paar mooie bollen terug 8-8. En met goed spel komt Piet voor met 16-12. Dan gaan ze effe (20 min.) achter de beugel tikkie vooruit tikkie terug spelen. Piet neemt nog een keer een verkeerde bol. Piet loopt met een goed geplaatste bol verder uit 26-18. En Phai speelt Piet voor de beugel liggende bol erdoor en Piet wint zijn eerste partij dit seizoen. 2-1 voor Treffers 4. Kan Nol de wedstrijd binnen halen? Het ging redelijk gelijk op in de partij van Frans Timmermans en Nol. Ondanks dat Nol vanaf de goot elke keer flatste. Maar ook Frans flatste nogal eens. En Nol kon zijn partij toch winnend afsluiten. De “buit” is binnen. De partij tussen Charles Staaks en Mieke kenmerkt zich in het begin door vlot goed beugelspel van beide. Maar ook zij gaan effe tikkie vooruit tikkie terug spelen. En dan gat het verder met het mooie beugelspel en loopt Charles verder uit en wint. Het nieuwe jaar is voor treffers 4 “goed”begonnen.

 

 MAASBREE 5 – WILLICH 1
Persoonlijke uitslagen

3 – 2

 1. DENNIS LEIJSTEN – BORD CLAUDIUS

30 – 18

 2. GERARD DUIJF – MICHAEL STEFFEN

30 – 24

 3. SJAAK VERBONG – ROMAN GÄRTNER

20 – 30

 4. JAC DUIJF – WOLFGANG HEIDELBERG

30 – 22

 5. MART DUIJF – MICHAEL COOK

26 – 30

WEDSTRIJDVERSLAG:
Vanwege feestelijkheden bij onze Duitse vrienden werd deze wedstrijd verplaatst naar het midden van de week. Mittwoch dus, zoals zij dit toepasselijk noemen. Strategie? Voor deze zeer belangrijke interland kwam de Mannschaft uit Willich met drie invallers de grens over. Maar zoals gedurende dit verslag zal blijken was dit onvoldoende geschut om ons de eerste nederlaag te bezorgen. Dennis trad als eerste aan omdat hij daarna nog moest gaan repeteren. Dennis nam het op tegen Claudius von Bort, dus niet die van het oude Rome. Die kon met een invasie in Brittannië wel de nodige poorten kapot, maar deze Claudius kon bij Dennis geen potje breken. Zeer solide haalde Dennis makkelijk de overwinning naar zich toe(30-18) en kon daarna snel gaan toeteren, sorry musiceren voor het k…..feest. Oeps, nu niet al naast de schoenen gaan lopen. Sraar speelde als tweede tegen Michael. Ook Sraar had het niet erg moeilijk en kon vandaag heel goed door de poort en met goed doordachte ballen kreeg hij zijn tegenstander vrij gemakkelijk op de knieën(30-24). Ondertussen klonk uit de luidsprekers “We are the Champions”. Oeps, wel erg voorbarig van die anonieme discjockey. Daarna kwam hetzelfde gezelschap de baan op als bij de eerste confrontatie in Willich. Dezelfde tegenstanders en dezelfde baanmeester die het destijds even zwaar te verduren kreeg. Mede doordat Sjaak zijn dag niet had kon de baanmeester deze keer een relaxed partijtje tot een goed einde brengen. Niet voor Sjaak want in tegenstelling tot de strijd in Duitsland ging hij deze keer met 20-30 ten onder tegen Roman; nee geen Romaanse broer van Claudius, maar blijkbaar een fanatieke telg van een gemüse-teler die de schop wel eens dreigend wil hanteren. De stand was hiermee op 2-1 gekomen maar de zege was dus nog niet veilig gesteld. Geen probleem, in zo’n belangrijke fase sturen we onze strammer Bursche naar het front. Wolfgang klinkt indrukwekkend, maar Jac heeft geen ontzag voor klinkende namen. Hoewel Jac op deze avond met bijna een uur een voor hem ongewoon lange partij speelde betekende dit niet dat hij het erg moeilijk had. Wolfgang moest soms wel erg lang nadenken over zijn strategie. Of was het ontzag voor zijn opponent? Jac wisselde ferme slagen af met mooie wipjes, waarbij hij het strijdhout tussen duim en wijsvinger hanteert als een theelepeltje. Wolgang mocht 52 minuten hopen maar moest met 30-22 het onderspit delven. Daarmee was de buit binnen en de stand op de ranglijst volkomen veilig. Oeps, ongenuanceerde grootspraak van de verslaggever die zelf nog in het strijdperk moest tegen die andere Michael uit Willich. Die met die erg Duitse naam Cook, maar bepaald geen koekie. Die hadden we de vorige keer in Pruuse niet gezien. Michael bleek geen zin te hebben in een 4-1 nederlaag. Mart had het erg moeilijk. Hij lijkt een beetje van de leg sinds zijn nederlaag in het pluimveedorp Hegelsom. Ook op het NK in Kessel ging het mis en vandaag kreeg hij van Cook een koekie van eigen deeg. Geen enkele reden voor grootspraak dus. Met een terechte 30-26 nederlaag werd hij het Wald in gestuurd. Maar de ongeslagen status van het team bleef met dank aan zijn strijdmakkers gehandhaafd. Dit belangrijke duel eindigde dus in een 3-2 overwinning voor de aanstaande k………..??? Oeps, maar alvast een band van de platte wagen oppompen mag nu toch wel.“D’n trainer” vind dat de platte kar nog even in de schuur geparkeerd moet blijven. Ook de bandjes blijven nog even op de velg plat staan, de familie Muis behoeft nog niet te verkassen. Als deze ongeslagen status blijft tot en met speelweek 15, dan kan de platte kar van stal gehaald worden en kan de triomfantelijke zege route door Bree uitgezet worden.
Wat wel reeds gedaan kan worden is dat de pastoor alvast wordt ingelicht zodat hij zijn kerkklokken kan stemmen.

 

 LEVEROY 2 – MAASBREE 6
Persoonlijke uitslagen

2 – 3

 1. TRUUS HEESKENS STEYVERS – MART HUIJS

22 – 30

 2. JAN BAETS – HAY MAESSEN

30 – 22

 3. PIERRE V. BOMMEL – JAN PONJÉ

30 – 18

 4. PAUL HEESKENS – HENNIE MICHIELS

26 – 30

 5. WEL COOLEN – PETER WOLTERS

26 – 30

WEDSTRIJDVERSLAG:

 

 MAASBREE 7 – OSPEL 3
Persoonlijke uitslagen

2 – 3

 1. BART COLBERS – PIERRE STIJNEN

24 – 30

 2. TOM GOOREN – WIEN MACKUS

30 – 26

 3. PIETER LENDERS – PIE PARREN

18 – 30

 4. ROBERT SCHOESTER – PIERRE GIELEN

18 – 30

 5. RUUD V. RIJSWIJCK – PIERRE STIJNEN

30 – 22

WEDSTRIJDVERSLAG:
Na een lange, verdiende winterstop en tussendoor nog een wedstrijd afronden in Kessel mochten we eindelijk weer eens aan een competitiewedstrijd beginnen. Thuis in Maasbree tegen het derde van Ospel. En aan de vorige keer hadden we niet zulke goede herinneringen overgehouden, vuil spel en weinig sfeer was hetgeen wat Ospel kenmerkte. Maar die avond leerde we wel Tjeu kennen en die naam loopt als een rode draad door het seizoen en we zullen hem altijd in ere houden met een heuse Tjeu-Bokaal tijden het Treffers 7 Koppel Toernooi. Helaas hoorde we gisteravond dat Tjeu de beugelsport vaarwel heeft gezegd. Jammer want alleen Ruud had pas de eer gehad om met hem te duelleren. Rond 18.00 uur was er nog weinig te doen in het clubhuis maar langzaamaan liep het vol om maar de verrichtingen te kijken voor een team dat voor het eerst in de deze samenstelling speelde. En natuurlijk om het officiële debuut van Pieters Lenders in de competitie te aanschouwen. De tegenstander uit Ospel was rond 18.00 uur pas met twee personen aanwezig en gelukkig kwamen de andere twee net op tijd binnen toen hun wedstrijd gespeeld moest worden. Tijd om te spelen! En dat tegen een Bree 7 dat nog weinig energie had na een geslaagd debuut van het Treffers 7 Koppel Toernooi.Gelegenheidsteamcaptain Bart Colbers moest evenals Tom Gooren nog naar een verjaardag dus mocht deze beginnen. Of had hij gehoopt op deze manier tegen Tjeu te kunnen spelen? Zijn tegenstander was de alles behalve sympathieke Pierre Stijnen. Deze man heeft er een sport van gemaakt om niet zo eerlijk te spelen. Maar leidsman Tom Gooren laat zich niet dollen en zette Pierre enkele keren duidelijk de wacht aan. De wedstrijd zelf was leuk om naar te kijken en beide heren gaven elkaar geen duimbreed toe. Toch had je lang het gevoel dat Bart aan het langste eind zou trekken. Maar bij de stand 22-22 maakte Bart een minder goede keuze waardoor Pierre opeens uit kon lopen en de wedstrijd binnensleepte, 24-30. Jammer want ook deze keer had er meer ingezeten voor Bart.
Tom Gooren kon de stand weer gelijk trekken in zijn partij tegen Wien Mackus. En van Tom verwacht je ondertussen eigenlijk ook dat hij dit gewoon even doet. Maar de partij ging gelijk op en Wien bleek een geducht tegenstander. Beide heren gooide alles door de ring en wisten hoe het spel gespeeld moest worden. Ondertussen wilde Pierre Stijnen als leidsman wraak nemen op Tom Gooren en zette geheel onterecht een bol terug. Maar deze had niet verwacht dat dit klein mannetje zo goed voor zichzelf opkwam en daarbij steun van het publiek kreeg en uiteindelijk dus eieren voor zijn geld koos. Dit akkefietje wakkerde het vuur in Tom aan en hij zette de partij naar zijn hand en maakte het ijskoud af, 30-26 en de stand was weer gelijk. Weer goed gedaan Tom.
En dan nu het eigenlijk plotselinge debuut van Pieter Lenders na blessureleed van Paul Wijnhoven. Of toch Pauls angst voor Tjeu? De beugelzenuwen gierde door Pieters lijf maar hij had de dag ervoor de finale bereikt van het Treffers 7 Koppel Toernooi en was dus in vorm. De net op het nippertje gearriveerde Pie Parren was zijn opponent. En het werd een echte schaakpartij, beide heren speelde op safe en vooral in het begin ging het gelijk op. Vastleggen, vastleggen en vastleggen was het devies van deze lange partij. Pie stond bekend om zijn risicoloze spel en Pieter wilde geheel begrijpelijk ook geen risico nemen. Op een gegeven moment maakte Pie toch wat puntjes en gaf niks meer weg. Pieter bleef ook nog zijn punten maken maar het was niet meer in te halen, 18-30. Jammer maar zeker geen onverdienstelijk debuut voor Pieter, op naar zijn volgende wedstrijd. En ik weet zeker dat als Pieter zijn eigenlijke mooie, doordachte en wat agressievere spelaanpak gebruikt hij nog veel gaat winnen.
Robbert Schoester had 45 minuten als leidsman op de baan gestaan en mocht nu meteen weer het veld op om te strijden met de sympathieke Pierre Gielen. En aangezien het vaak lastig is om iets over jezelf te schrijven kan ik kort zijn. Het ging best wel redelijk eigenlijk maar soms moet je gewoon eerlijk toegeven als iemand een maatje te groot is, en dat was Pierre die alle facetten van de sport goed beheerst. 18-30 was ook hier de uitslag maar persoonlijk ben ik eigenlijk niet ontevreden omdat het gewoon een leuk potje was en alleen maar cola voor de wedstrijd beviel eigenlijk best wel goed.
Deze uitslag betekende wel weer de zoveelste nederlaag voor Bree 7 en het steeds verder achterop raken op de concurrenten om de laatste plaats.
Last but not least was het de beurt aan Ruud van Rijswijck, die toch ongemerkt al wat punten heeft binnen gesprokkeld. Maar Ruud is een bescheiden man en loopt hier niet zo mee te koop. Ook deze wedstrijd deed hij het gewoon weer uitstekend tegen het voor de tweede keer aantredende Pierre Stijnen. Ruud maakte goede keuzes en speelde alles zeer netjes door de ring. Pierre pakte natuurlijk ook weer zijn puntjes maar Ruud maakt zich niet druk en doet zijn ding. En dat doet die goed. Uiteindelijk maakte Ruud het schitterend af (na horen zeggen), hij wilde zijn bol over de bol van de tegenstander heen wippen maar deze raakte deze juist en samen rolde de bollen erdoor wat de overwinning voor Ruud betekende, 22-30. Top gedaan Ruud! En weer dezelfde uitslag als de uitwedstrijd in Ospel, 2-3.Vrijdag uit naar het sterke Baarlo, al hebben we dit weekend aan de uitslagen gezien dat deze ook een off-day kunnen hebben en een wedstrijd tegen Baarlo maakt toch meer krachten los. Dus wie weet spreken we komende jaren wel over het Wonder van Baarlo. Of zou dit weer ijdele hoop zijn?

 

WEEK 12

 

 MAASBREE 1 – HOOGELOON 1
Persoonlijke uitslagen

2 – 3

 1. HEM HENDRIX – WIL V.D. HEIJDEN

24 – 30

 2. JO HENDRIX – WIM V.D. BROEK

30 – 18

 3. JOS JANSSEN – PLEUN SOMERS

28 – 30

 4. JAC LINTJENS – TOON SOMERS

30 – 24

 5. WIM GROMMEN – COEN BULLENS

16 – 30

 WEDSTRIJDVERSLAG:
1 Hem-Wil vd Heyden 24-30. Hem flatste met opbeugelen en dat gaf een goede tegenstander als Wil niet meer weg. en kon hierdoor makkelijk uitlopen naar de dertig.
2  Jo-Wim vd Broek 30-18. Jo speelde een goede partij en walste over de tegenstander. Deze had geen kans en hierdoor kon Jo makkelijk winnen.
3  Jos-Pleum Soomers  28-30. Aan een gelijkopgaande wedstrijd die op het einde werd beslist. Jos gokte op een flats van Pleum maar die hield de zenuwen in bedwang.
4 Jac-Toon Soomers  30-24 Jac begon zeer slecht en flatste twee keer met opbeugelen. Maar bij een stand van 4-10 kantelde de partij en stond het 14-10. Er ging van alles mis bij Toon.Die voorsprong gaf Jac niet meer weg en won zodoende de wedstrijd.
5 Wim-Coen Bullens 16-30. Het was niet de avond van Wim en er ging veel mis en verloor kansloos. Uiteindelijk een maximaal resultaat in een slechte wedstrijd.En twee punten uitgelopen uit de degradatie zone.De treffers 1 wenst u fijne feestdagen en een sportief en succesvol 2019.

 

 HOOGELOON 2 – MAASBREE 2 
Persoonlijke uitslagen

4 – 1

 1. KEES MEULENBROEKS – JOEP NIJSSEN

30 – 24

 2. ADRIAAN V. HEIJST – GER KELLENAERS

30 – 26

 3. WIM V.D. BROEK – CERIEL JOPPEN

30 – 22

 4. TOON SOMERS – GUIDO SONNEMANS

30 – 26

 5. BERT MOLLEN – KOOS V. LIER

22 – 30

 WEDSTRIJDVERSLAG:
Na wat omzwervingen in het Brabantse land kwamen we aan bij de baan, Joep begon ongelukkig kwam 2 punten achter en kon dit niet meer recht trekken. Hij had veel last achter de ring ,de bollen liepen steeds bij elkaar wat hem parten speelde, waar door hij niet in zijn vertrouwde spel kwam en verloor met 30-24. Nu aan onze zilver piel om de zaak recht te trekken , het werd spannend er zat alles in de partij, zo spannend dat Kelly verzuimde 2 keer een bol te slaan om het heft in handen te krijgen waardoor hij verloor met 30-20. Ceriel begon goed en liet zich niet onder druk zetten in het begin ,maar een klein foutje werd hem te fataal en moest achter de feiten aan ,maar Wim gaf geen krimp en Stuff verloor mer 30-22. Guido deed er goed door en bleef mooi bij en nam een kleine voorsprong ,en toen nam hij een verkeerde beslissing wat hem de partij kostte en verloor met 30-26. Zo dat was een flinke tegenvaller gezien onze opstelling hadden we op meer gehoopt, nu aan invaller Koos om de eer te redden, en dat gebeurde ook met bekeken spel speelde hij de partij probleemloos uit en won met 22-30 Koos bedankt voor het invallen. Nou nu de  3 partijen in Kessel op 11 jan. Uitspelen en hopen dat dat meer brengt, want we zullen flink aan de bak moeten in de tweede helft om ons te handhaven maar het geloof is er nog steeds. Nu maar eens de schaapjes gaan tellen en het nieuwe jaar binnen halen dan er weer duchtig er tegen aan.Treffers 2 wenst iedereen mooie feestdagen en een gezond 2019.

 

 MAASBREE 3 – MELDERSLO 1 
Persoonlijke uitslagen

4 – 1

 1. ALBERT V. NINHUIJS – GEERT D. SWART

26 – 30

 2. JORIS WIJNEN – URSULA HOLTERMANS

30 – 16

 3. PIER SELEN – WIM COENEN

30 – 22

 4. HAY WIJNEN – HAY SPREEUWENBERG

30 – 28

 5. PETER PEETERS – HUUB CLEEVEN

30 – 18

 WEDSTRIJDVERSLAG:
Albert beet de spits af en een  van beide zijden goede wedstrijd waarbij niemand iets cadeau kreeg was het de ervaren rot Geert die met de winst ging strijken. Op twee Joris tegen Ursula was al snel duidelijk wie er met de winst van door ging want Joris speelde weer een zeer sterke partij en gaf Ursula geen schijn van kans. Daarna kwam Pier in de ring tegen Wim en ook Pier beugelde een puike partij en met rustig en bekeken spel stevende ook Pier naar een ruime zege. Hay tegen Hay was een flatsfestival en daarom bleef het spannend tot het laatste punt waarbij Hay S. het uit kon maken maar op de steek flatste kon Hay W. alsnog de overwinning grijpen. Peter tegen Hub ging in het begin gelijk op maar gaande de wedstrijd nam Peter steeds meer afstand en won ook hij vrij gemakkelijk en was de 4-1 zege een feit. Een mooie opsteker in de laatste wedstrijd van het jaar en nu deze trant voortzetten in het nieuwe jaarIedereen prettige feestdagen en een gelukkig en sportief nieuwjaar.

 

 MAASBREE 4 – MAASBREE 5 
Persoonlijke uitslagen

1 – 4

 1. NOL DAAMS – DENNIS LEIJSTEN

18 – 30

 2. PETER WOLTERS – GERARD DUIJF

22 – 30

 3. MART HENDRIX – MART DUIJF

22 – 30

 4. PIET LENDERS – LEI WILLEMS

26 – 30

 5. GERARD WIJNEN – JAC DUIJF

30 – 28

 WEDSTRIJDVERSLAG:
Verslag Treffers 4:
De 1ste partij tussen Nol en Dennis ging voor het 4de niet goed van start. Nol verloor zijn partij door de vele flatsers. Dennis speelde een mooie partij. Peter Wolters komt vlot voor te staan tegen Gerard Duijf. Kan hij dit vasthouden? ’n Mooie bol van Gerard en een flats van Peter en het is 12-10 voor Gerard. Er volgt nog een misser van Peter en hij staat 8 punten achter. Dat was het dan. 2-0 voor ’t vijfde. Peter bedankt voor je invalbeurt. Een mooie wedstrijd tussen Mart Hendrix en Mart Duijf. Maar weer geen resultaat voor ’t vierde. Piet start met 2 punten voorsprong tegen Lei. En flatsen kunnen ze ook. ’n Misser van Lei, Piet kan hier gebruik van maken en hij staat 6 punten voor. Maar Lei komt met een paar rake klappen terug op 22-22. Een fout bolleke van Piet en het is gebeurt. Kan Gerard Wijnen tegen Jac Duijf de nul van het bord halen? En inderdaad vanaf het begin tot aan de 26 gaat het mooi gelijk op. Jac komt met een mooie bol op de 28 te staan. Jac mist en Gerard komt ook op 28 te staan. En Gerard slaat het uit. De nul is eraf. Koplopers, proficiat met jullie overwinning.verslag Treffers 5:Wat een avond. En niet alleen voor ons vijfde. Op de stoep was er nog amper plaats voor mijn ijzeren ros. Bij binnenkomst dacht ik even dat ik op de verkeerde plaats was. Het leek wel een drukbezochte kienavond in een gebouw in mooie kerstsfeer. Op de banen was al héél veel blauw druk bezig om zich warm te slaan. Acht teams, waarvan zes van de Treffers gingen deze avond strijden in onze beugelarena. Het publiek en de clubgenoten konden in een mooie ambiance genieten van 20 beugelpartijen. Ik moet natuurlijk wel oppassen dat ik in alle euforie dit verslag niet al te zeer inkleur. Ook de tegenstander komt zeer zeker met een verslag over mooie “wipkes“. Maar onze wedstrijd tegen de clubgenoten van het vierde eindigde in een ruime overwinning. Aders dan de uitslag doet vermoeden ging dit echter niet met speels gemak. De eerste partij ging tussen Dennis en Nol. Nol kon het in het begin goed bijbenen maar Dennis had blijkbaar de reuk van de barbecue al te pakken en liep in de tweede helft van de partij snel uit naar een ruime overwinning. Samen met Nol een pilsje en toen kon Dennis met een goed gevoel aan het spek. Hierna was Sraar aan de beurt tegen invaller Peter. De eerste helft ging gelijk op maar daarna maakte Peter enkele flatsers en dat koste hem de partij. Met veel bedachtzaam puzzelwerk speelde Sraar de partij naar een 22-30 overwinning. Hierna volgde het bestuursduel tussen Mart en Mart. Het lot verbindt die twee toch wel opvallend vaak aan elkaar. Matchfixing of slimme tactiek van onze in alle opzichten grote leider? Mart van het vijfde startte voortvarend omdat Mart van het vierde bij het opbeugelen twee keer het poortje miste, maar Mart van het vierde kwam sterk terug en het werd heel spannend. Met wat geluk kon Mart van het vijfde na de 20 toch een voorsprong opbouwen die hij ondanks een ongelukkig voorgespeelde bol niet meer uit handen gaf. De M&M strijd eindigde in een 22-30 overwinning voor Mart van het vijfde. Hierna volgde de “burenstrijd” tussen Lei en Piet. Het leek wel of ze elkaar geen enkel voordeeltje gunde. Piet had lange tijd de beste papieren, maar onze gehaaide vos Lei liet zich de bollen niet zo maar alle kanten op slaan. En ook in deze partij ging de winst naar de speler met het engeltje op de schouder. Hiermee was de stand op 4-0 gekomen en moest Jac in het “familieduel” tegen Gerard de baan op. Ook deze partij had een super spannend verloop met prachtig slagen en missers over en weer. Even leek Jac een ruime voorsprong op te gaan bouwen maar met een uiterst moeilijke en door niemand verwachte droomslag achter door de ring wist Gerard het tij te keren. Na de wedstrijd en bij een goed glas bier bekende Gerard in alle eerlijkheid dat hij dit eigenlijk anders bedoeld had. De partij bleef tot het einde gelijk op gaan. Ook de baanmeester werd de spanning even te machtig maar de teller had goed opgelet en bij Jac is dit gelukkig nooit een probleem. Op het einde belandde een van de bollen van Gerard bij een 26-28 stand in de ring. Jac prakkezeerde erg lang wat hij met de situatie aan moest. Er waren veel mogelijkheden maar wat zou de beste zet zijn? Volgens de beugelgeleerden maakte hij de verkeerde keuze en had hij bij deze stand niet achter de ring moeten gaan. Maar ja langs de baan en zonder druk op de ketel is het na afloop altijd makkelijk uit te leggen. Gerard trok aan het langste eind en het kerstengeltje zat deze keer voor ons op de verkeerde blauwe schouder. We houden het er op dat je de familie ook wat moet gunnen….. Na de wedstrijd stond alles in het teken van een vroege kerstsfeer. Vredig en tevreden werd er gemoedelijk nagepraat tot in de late uurtjes. Ook de buren gingen na sluitingstijd op hun ijzeren ros samen op weg in de donkere nacht. Je zou wensen dat de hele wereld een beugelparadijs zou zijn………….

 

 MAASBREE 6 – MAASBREE 7
Persoonlijke uitslagen

4 – 1

 1. CHRIT LENDERS – TOMMY GRUBBEN

28 – 30

 2. JEU SMITS – TOM VAESSEN

30 – 18

 3. WIET CRIENEN – BART COLBERS

30 – 22

 4. JAN PONJÉ – ROBERT SCHOESTER

30 – 26

 5. MART HUIJS – TOM GOOREN

30 – 28

 WEDSTRIJDVERSLAG:
Verslag Treffers 7:
Kerstmis, normaal gesproken een gelukkige tijd vol gezelligheid. Dit jaar echter met een iets viezere smaak na het eten. En dat alles door een potje beugelen waar we zoveel van verwacht hadden. Wekenlang hadden we ons mentaal en fysiek voorbereid maar op de dag zelf vielen de puzzelstukjes niet in elkaar bij Maasbree 7. Hebben we toch niet genoeg gedaan? Hadden we misschien 5 december Sinterklaas moeten overslaan om toch te gaan trainen? Het is in eerste instantie moeilijk te verklaren welke oorzaken ten grondslag liggen aan hetgeen wat de boeken in zal gaan als ‘Het debacle van 22 december’. Achteraf kun je wel zeggen dat er allerlei kleine dingen meespeelde die grote invloed hebben gehad. Zo was Tom Vaessen bijna de gehele week ziek, zwak en misselijk en op de dagen dat hij rechtop kon staan dronk hij een heel kaartje leeg op de Breetse Peelweg. Voor Bart Colbers betekende de kritische blik van zijn ouders een extra druk op de schouders. Robbert Schoester had eigenlijk een wedstrijdje vrij maar Robert Hermans kwam om in de kerstrollades waardoor Robbert halsoverkop vanuit Venlo op de fiets moest stappen en al buiten adem aankwam. Ook waren de trieste gebeurtenissen de week ervoor in Kessel niet in de koude kleren gaan zitten. Allemaal zaken die meespelen maar waar je ook niet achter mag verschuilen en ook natuurlijk alle credits aan Maasbree 6.Qua opstelling zat het voor beide teams wel snor en waren alle tegenstanders aan elkaar gewaagd. Sensatie gegarandeerd. En in een afgeladen vol clubhuis mocht Tommy Grubben beginnen tegen Chrit Lenders. Beide heren begonnen erg traag en met veel flatsers. En voor Chrit speelde natuurlijk zijn onmogelijke verlies van de week ervoor, na een 28-20 voorsprong, nog tussen de oortjes mee. Na het trage begin kwamen beide heren op gang en Chrit bouwde een minimale voorsprong op die hij sterk verdedigde. Tommy liep wat achter de feiten aan en ging zich weer zichtbaar opwinden. Ditmaal was leidsman Mart Huijs het slachtoffer, die waarschijnlijk nu nog de kiezels uit zijn kleren zit te halen. Ondertussen bleef het spannend en Chrit leek de beste papieren voor de overwinning te hebben. Maar Chrit ging rare dingen doen waardoor Tommy dichtbij kwam, maar bij 28-28 leek het hem toch te gaan lukken. Maar een bal die hij normaal nog blind zou slaan werd gemist, wat Tommy de overwinning opleverde, 30-28. Een mooie overwinning voor Tommy en meteen een 1-0 voorsprong voor het 7e.
De eer om proberen de voorsprong te vergroten was er voor Tom Vaessen tegen Jeu Smits. Tom was nog wat zwakjes van zijn griepje en dat was op de baan ook te merken. Er lukte vooral in het begin vrij weinig voor Tom. Jeu daarentegen was gebrand op revanche na de eerste competitiewedstrijd en speelde de wedstrijd van zijn leven. Erg sterk spel leverde hem een grote voorsprong op. Tom leek ondertussen wat te ontwaken maar de achterstand was al te groot. Al hield Tom zijn eer hoog door weer de langste partij van de avond te spelen. Tenminste dat denk ik, aangezien de tijd er bij 32.57 mee stopte terwijl de wedstrijd nog een tijd duurde. Helaas uiteindelijk een 18-30 nederlaag en Jeu had de stand weer gelijk getrokken.
Hierna mocht Bart Colbers de arena betreden tegen Wiet/Lot Crienen. Terwijl ondertussen alle wijze beugelheren zich om onze baan verzameld hadden en de druk op onze schouders er niet minder om werd. Hier kunnen we eigenlijk kort in zijn. Dit ging op het begin gelijk op en beide speelde tactisch slim, maar Wiet op een gegeven moment net iets slimmer. Hierdoor bouwde hij een goede voorsprong op die hij vanavond niet meer uit handen gaf. Bart speelde eigenlijk best prima maar Wiet behield de gehele wedstrijd een net iets hoger niveau. 22-30 was het resultaat en een open sollicitatie van Wiet voor eerste team.
Een 1-2 achterstand en een cruciale wedstrijd tussen Robbert Schoester en Jan Ponjé brak aan. Ook deze partij ging eigenlijk gelijk op en beide heren leken ook boven henzelf uit te stijgen. Al had Robbert meer steun van zijn teamgenoten verwacht maar die leken meer oog te hebben voor de dochter van Jan. Op een gegeven moment had Robbert een voorsprong van 4 tot 6 punten opgebouwd en dacht het in de pocket te hebben. Maar Jan had goed geluisterd naar zijn trainer en ook goed geoefend. Een ontzettende mooie bal (pik) leverde hem 4 punten en weer een gelijke stand op. Robbert was het kwijt en Jan zijn zelfvertrouwen steeg naar ongekende hoogte. 26-30 was het eindresultaat. Complimenten voor Jan en ook vooral voor zijn schitterende mandje aan de fiets voor zijn schop. En helaas alweer een onoverbrugbare achterstand voor Maasbree 7.
Maar toen gingen de mensen zich er echts een goed voor zitten. De strijd tussen de titanen van het 6e en het 7e brak aan. Tom Gooren tegen hij die eigenlijk niet genoemd wil worden maar toch echt Mart Huijs heet.  Mart heeft altijd zin in een leuke en spannende pot beugelen en dat werd het ook. Beide heren haalde weer hun gebruikelijke hoge niveau en het ging gelijk op. Maar toen de wedstrijd wat vorderde bouwde Mart een kleine voorsprong op en leek dan ook snel op een mooie overwinning af te stevenen. Maar ook Mart ging wat rare dingen doen, en dan bedoel ik niet zingen, waardoor Tom terugkwam tot 28-28 en het zelfs af kon maken. Maar Tom flatste op de steek waardoor Mart de overwinning nog binnensleepte. 28-30 en een smadelijke 1-4 nederlaag voor het 7e. En de revanche van het 6e was binnen, gefeliciteerd mannen.Eigenlijk was na de vorige wedstrijd in Kessel de helft van de competitie voorbij en was onze doelstelling bereikt, boven het 6e staan. Maar door deze terechte nederlaag zijn we gezakt naar de laatste plaats en staat het schaamrood op de kaken. 11 januari de laatste twee wedstrijden in Kessel spelen, hopelijk winnen we daar nog wat en dan tot rust komen en evalueren en harde noten kraken. Wellicht kan Ton Wijnhoven de kaart van zijn zoon Ruud overnemen en het team verstreken? Voor nu een fijne Kerst en jaarwisseling gewenst door de jonge goden van het 7e.

 

 

 

By |2019-02-01T09:41:44+00:00februari 1st, 2019|Wedstrijdverslagen|0 Comments