Er waren 51 leden aanwezig op de jaarvergadering. Met 56% is dit een mooi aantal, waar menige vereniging alleen maar van komen dromen. Het bestuur had veel punten op de agenda gezet. Enkele punten leiden tot een mooie discussie. Dit toont de betrokkenheid van de leden aan.

Hoewel het ons zowel sportief als financieel goed gaat, stond het bestuur ook stil bij de problemen in de beugelsport in zijn algemeenheid. Diverse verenigingen zien een teruglopend ledenaantal en hebben probleem met een volwaardig competitieteam op te been te krijgen. De bond is dan ook naarstig op zoek naar ideeën om de beugelsport positief weg te zetten en aantrekkelijker te maken.

Het bestuur heeft afgelopen half jaar nadrukkelijk gekeken, hoe we in de toekomst ook financieel de kop boven water kunnen houden. Immers wie zegt, dat we over X-jaren nog zoveel leden hebben. Daarom is er een onderhoudsplan gemaakt door een deskundige zodat inzichtelijk is met welke onderhoudslasten en noodzakelijk onderhoud voor het gebouw we rekening moeten houden de komende jaren.

Het bestuur heeft verder gemeend om de contributie nog steeds gelijk te houden. Wel wordt een consumptieprijsverhoging voor zowel leden als niet-leden per 1 september doorgevoerd.

Verder in de vergadering o.a.:
– Vrijwilligers voor met name extra activiteiten en barwerkzaamheden tijdens verhuur blijft een punt van aandacht.
– Er is een ICT-werkgroep opgericht, die het bestuur gaat adviseren hoe te kunnen zorgen voor een goed werkend netwerk. En zijn bv laptop aan vervanging toe?
– Een aantal leden gaan nieuwe shirts uitzoeken. Hoewel het bestuur sponsoring op de shirts wel zag zitten, heeft de vergadering anders besloten.
– Oproep om mee te helpen bij de organisatie van het Peel en Maas welke wordt gehouden in Maasbree op 26 oktober (met evt. zondag 27 oktober).

Natuurlijk is er ook stilgestaan bij lief en leed:
Het overlijden van ons lid Jo Duijf.
– De kampioenen, Jac Lintjens, de Treffers 4 en 5 (receptie is 2 dagen later).
– De jubilarissen (25 jaar lidmaatschap) Albert van Ninhuijs en Pier Selen.
– Afscheid Nol Daams als bestuurslid (2x 3 jaar bestuurslid geweest)
– Nieuw bestuurslid Hay Sliepen.

Aan het eind van de vergadering bedankte de voorzitter, Robbert, nog iedereen (leden/vrijwilligers) voor een mooi en geslaagd seizoen. Onder het genot van een drankje werd nog lang nagepraat.

Paul Cox
Secretaris